علت گرفتگی بینی بعد از عمل چیست

کیپ شدن بینی بعد از عمل

اگر دچار گرفتگی بینی هستید این مقاله میتواند برای شما مفید واقع شود .
فهرست

یکی از مشکلات شایع افراد بعد از جراحی بینی، گرفتگی و انسداد بینی است.این مسئله  بر کیفیت زندگی بیمار اثر منفی می‌گذارد و همچنین باعث بروز اختلالات تنفسی در خواب می‌شود. در این مقاله به بررسی دلایل گرفتگی بینی، درمان گرفتگی  می پردازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا در زمینه گرفتگی بینی بعد از عمل بینی توضیحات بیشتری به شما بدهیم.

دلایل گرفتگی بینی بعد از عمل

بسیاری از افراد پس از جراحی بینی، از گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی شکایت می کنند. عوامل مختلفی باعث ایحاد کیپ شدن بینی می شود که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

تورم پس از عمل و کیپ شدن بینی

۱.ورم بعد از عمل

ورم پس از جراحی بینی به دلیل تجمع مایع بین سلولی است که در واقع نوعی واکنش التهابی بدن جهت بهبود ناحیه زخم می باشد.تورم پس از عمل یکی از عواملی است که باعث کیپ شدن بینی می شود. این ورم حدودا یک تا سه ماه بعد از جراحی از بین می رود و هرچه بینی گوشتی تر باشد مدت زمان از بین رفتن ورم بیشتر می شود.

۲.کوچک شدن بیش از حد سوراخ بینی

پس از جراحی بینی به علت فشارهایی که به بینی وارد می شود، استخوان بینی متورم شده و و قطعا سوراخ های بینی به صورت نامتقارن نمایش داده می شوند. وقتی که سوراخ های بینی بیشتر از حد معمول کوچک شوند، همین امر باعث گرفتگی بینی و کیپ شدن آن می شود.اگر پس از گذشت چند ماه باز هم سوراخ های بینی شما ناهمسان بود، حتما برای درمان و گرفتگی بینی به پزشک مراجعه کنید.

۳.سرما خوردگی بعد از عمل بینی

 سرماخوردگی پس از جراحی بینی باعث افزایش ترشح مخاط و تورم بافت های داخلی در فرد می شود .بنابر این مبتلا شدن به سرما خوردگی بر روی کیپ شدن بینی و گرفتگی آن  قطعا تاثیر دارد. سرما خوردگی پس از عمل بینی علاوه بر این که منجر به گرفتگی بینی می شود، می تواند دوره نقاهت طولانی مدتی را برای شما به همراه داشته باشد.

۴.غضروف اضافی داخل بینی

به بافت‌هایی از بدن که که سفتی استخوان را ندارند ولی در عین حال از استحکام  بالایی بر خور دار هستند،.غضروف گفته می شود. بخش هایی از بدن مانند بینی، قفسه سینه و گوش دارای غضروف هایی می باشند که کاملاً قابل لمس است.

نوک بینی، نیمه پایینی بینی و تیغه بینی (سپتوم بینی) از جنس غضروف ساخته شده است.بافت غضروفی علاوه بر اینکه روی زیبایی بینی تاثیر گذار است، از دستگاه تنفسی و سوراخ‌های بینی حفاظت می کند. بنابر این غضروف در بهبود راه هوایی بینی نقش مهمی ایفا می کند، به طوریکه غضروف اضافی داخل بینی یکی از عواملی است که باعث ایجاد گرفتگی بینی پس از عمل می شود.

مخاط داخل بینی چه تاثیری بر گرفتگی بینی دارد؟

۵.مخاط داخل بینی

بعد از جراحی بدن شروع به تولید بیشتر مخاط می‌کند و همین مسئله باعث کیپ شدن بینی می شود. تجمع ترشحات درون بینی پس از عمل مجرای بینی راتنگ کرده و در نتیجه منجر به گرفتگی آن خواهد شد.

۶.مشکلات سینوس

بیماری سینوزیت در بین افراد بسیار شایع است که منجر به گرفتگی و فشار در سوراخ های بینی می شود. سینوزیت ممکن است به دلیل عفونت ویروسی و باکتریایی ایجاد شود.

بعد از جراحی بینی به دلیل زخم در پوست احتمال عفونت در فرد افزایش می یابد و چنانچه بیمار توصیه های بهداشتی را به درستی رعایت نکند،باکتری وارد بدن شده و منجر به بروز عفونت می گردند.داشتن علائمی مانند احساس فشار و یا ضخیم شدن موکوز بینی، بیشتر از چند هفته می تواند نشانه ای از عفونت سینوسی باشد که حتما باید به متخصص مراجعه کنید.

۷.آلرژی  و حساسیت

واکنش بیش از اندازه دستگاه ایمنی بدن به عوامل خارجی منجر به علایمی مانندعطسه مکرر، آبریزش، خارش ،سرفه می شود.پس از عمل بینی بسیاری از افراد به دلیل عوامل حساسیت زا، دچار آلرژی شده که همین مسئله باعث آبریزش و عطسه می گردد. بنابر این تا حد امکان سعی کنید که از عوامل حساسیت زا  پس  از عمل دوری کرده تا کمتر احساس گرفتگی بینی داشته باشید.

یکی از مشکلات رایج پس از جراحی بینی،آبریزش است.چنانچه می خواهید درباره دلایل آبریزش بینی بدانید، مقاله آبریزش بینی پس از جراحی بینی را از دست ندهید.

 

پولیپ بینی چگونه باعث کیپ شدن بینی می شود؟

۸.پولیپ بینی

به توده‌های نرمی که در سینوس و مجاری بینی رشد می کنند، پولیپ بینی گفته می شود.عواملی مانند آلرژی،عفونت‌های مکرر آسم می توانند باعث ایجاد پولیپ در بینی شوند.

این توده ها بدون درد هستند و اگر ابعاد آن ها کوچک باشند، مشکلی را برای فرد ایجاد نمی‌کنند. پولیپ های بزرگ برای فرد مشکلات مختلفی نظیر سختی در نفس کشیدن،کاهش حس بویایی، گرفتگی بینی می شوند. بهترین و مؤثرترین راه برای درمان آن، عمل جراحی پولیپ بینی است.

عمل نا مناسب توسط جراح چه تاثیری بر روی کیپ شدن بینی دارد؟

۹. عمل نا مناسب توسط جراح

اگر پس از جراحی بینی دچار گرفتگی بینی و تنگی نفس شده اید، این مشکل ممکن است  به دلیل عدم مهارت پزشک در حین جراحی بینی اتفاق بیفتد. بعضی از جراحان در هنگام عمل ، به دلیل عدم ترمیم  انسداد بینی، کوچک کردن  بیش از حد پره های بینی، ایجاد برش های نامتناسب، عدم اصلاح انحراف تیغه  باعث ایجاد گرفتگی بینی در بیماران می شوند .

بنابر این می توان گفت علاوه بر مواردی مانند آلرژی، سینوزیت عمل نامناسب پزشک هم می تواند بر روی گرفتگی بینی بیمار بسیار تاثیر گذار باشد. با توجه به این موضوع افراد باید حتما به جراح ماهر و حرفه ای مراجعه کرده تا کمتر  با عوارض بعد از عمل مانند گرفتگی بینی روبرو شوند.

روش تشخیص گرفتگی بینی بعد از عمل

پزشک برای تشخیص گرفتگی بینی پس از جراحی از سی‌تی اسکن و آندوسکوپی بینی استفاده می کند. با استفاده از روش های مذکور جراح می تواند دلیل کیپ شدن بینی را به راحتی تشخیص دهد و سپس با توجه به آن اقدام به درمان کند.

درمان گرفتگی بینی بعد از عمل

  1. دوری از مواد حساسیت زا جهت کاهش گرفتگی بینی
  2. توجه و رعایت توصیه های بهداشتی پس از عمل بینی
  3. از خم شدن و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید
  4. استحمام پس از جراحی بینی باید کوتاه باشد
  5.  از مصرف الکل و سیگار  اجتناب نمایید
  6. از داروهای ضد احتقان حتما  استفاده کنید
  7. استحمام حتما باید  با دوش کم فشار و دمای ولرم رو به سرد باشد
  8. دقت و توجه به زاویه خوابیدن بعد از عمل
  9. مصرف رژیم غذایی حاوی  ویتامین‌ و مکمل ها
  10. استفاده از مرطوب کننده و شستشوی بینی با اسپری محلول نمکی
  11. از خوردن غذاهای شور اجتناب نمایید.

مدت زمان گرفتگی بینی بعد از عمل

پس از گذشت دو تا سه هفته از جراحی بینی،گرفتگی بینی هنوز هم ادامه دارد. به تدریج تورم بینی کاهش می یابد و هم زمان با کاهش ورم، تنفس شما راحت تر می شود.در جلسات ملاقات با پزشک حتما راجع به گرفتگی و خشکی بینی با ایشان صحبت کنید تا شما را در زمینه درمان گرفتگی راهنمایی نماید.

توصیه های پیشگیری از گرفتگی بینی

  1. محافظت از خودتان در برابر سرما خوردگی و آنفولانزا
  2. از عوامل حساسیت زا دوری کنید
  3. شستن مکرر دست ها با آب و صابون
  4. از تماس با افراد بیمار اجتناب نمایید
  5. شست و شوی ملحفه‌های تخت با آب داغ و مواد شوینده
  6. بسته بودن در و پنجره ها در بهار و پاییز

نحوه شستشوی بینی به منظور رفع گرفتگی بینی

وقتی که بینی شما گرفته است و به خوبی نمی توانید نفس بکشید، برای درمان گرفتگی بینی حتما آن را با محلول نمکی بشویید. شستن داخل بینی با محلول نمکی باعث کاهش تورم و باز کردن مسیرهای سینوسی می شود. این روش هم چنین خلط را از بینی بیرون می آورد و به تسکین هرنوع انسداد یا گرفتگی کمک می کند.

 برای تهیه محلول نمکی یک لیتر آب مقطر و یک قاشق چای خوری نمک را باهم ترکیب کنید، سپس روزانه یک یا دو بار  بینی خود را با  استفاده از سرنگ و محلول شستشو دهید. نحوه تمیز کردن بینی با محلول نمکی به این صورت است که با سرنگ محلول نمک را به آرامی در سوراخ بینی بالاتر ریخته یا فشار دهید.

 سپس  اجازه دهید که محلول از یک سوراخ بینی وارد و از سوراخ دیگر خارج شود، در این موقع حتما از دهان نفس بکشید و نه بینی. سوراخ دیگر بینی را هم به همین شکل شستشو دهید و پس از اتمام کار بینی خود را با دستمال تمیز خشک کنید.

کلام آخر

در این مقاله دلایل کیپ شدن بینی بعد از عمل را بررسی کردیم و امیدواریم از این مطالب استفاده کرده باشید. اگر بینی خود را جراحی کرده و دچار گرفتگی بینی شده اید، در قسمت نظرات سوالات خود را مطرح کنید ما  پاسخگوی شما عزیزان هستیم.

سوالات متداول

گرفتگی بینی  پس از جراحی بسیار رایج  است و معمولا بعد از چند مدت  درمان می شود.

یک ماه زمان کمی است، زیرا بینی شما هنوز هم  دارای ورم است و همین تورم باعث گرفتگی بینی شده است. بنابر این باید اجازه بدهید که زمان بیشتری بگذرد.

گرفتگی بعد از عمل در بسیاری از بیماران مشاهده می شود و خطرناک نیست. البته اگر گرفتگی بینی به حدی بود که در تنفس شما اختلال ایجاد کرد باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

بله.خشکی بینی پس از جراحی کاملا طبیعی است و این خشکی  تا چند ماه پس از عمل ممکن است ادامه داشته باشد.برای درمان آن باید ازپماد وازلین، اسپری سالین بینی، پماد ویتامین آ چشمی استفاده کرد.

باید وضعیت خوابیدن خود را تغییر دهید تا بتوانید راحت تر نفس بکشید.

افراد پس از عمل تا چند ماه، دچار گرفتگی بینی هستند و این کاملا طبیعی است.

اگر در نفس کشیدن مشکل دارید، باید فورا به متخصص مراجعه نمایید.

رفع گرفتگی بینی با استفاده از بخور هوا بستگی دارد که گرفتگی بینی شما از چه نوعی باشد و اگر خیلی زیاد نباشد می تواند گرفتگی بینی را تا حدی درمان کند.

اشتراک گذاری :

پرسش و پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

فرم با موفقیت ارسال شد