برخی از افراد دیابتی به دلیل اینکه عمل بینی میتواند تاثیر زیادی بر روی زیبایی چهره آنها بگذارد، تمایل دارند که بینی خود را جراحی کنند. البته همان طور که میدانید، عمل بینی میتواند با محدودیتها و عوارضی برای بیماران دیابتی همراه باشد. به همین جهت ما در این مقاله سعی میکنیم که به سوالات شما درباره دیابت و جراحی بینی پاسخ داده تا با استفاده از این نکات و رعایت آنها عمل راحت تر و بهتری داشته باشید.
خواندن مقاله بهترین جراح بینی در تهران شما را با دکتر حبیب سهرابی، حاذق ترین جراح بینی آشنا خواهد کرد.
توصیههای مهم عمل بینی برای افراد دیابتی
افراد دیابتی برای اینکه بعد از جراحی بینی با عوارض و مشکلات خاصی روبرو نشوند، باید توصیههای زیر را به دقت رعایت نمایند تا سریعتر بتوانند دوران نقاهت را سپری نمایند. در ادامه برای آشنایی بیشتر نکات مهم عمل بینی برای افراد دیابتی را اشاره میکنیم.
- پیش از عمل بینی، باید سطح قند خون را کنترل کنید و اطمینان حاصل کنید که سطح قند خون در محدوده مطلوب قرار دارد.
- قبل از عمل باید به پزشک اعلام کنید که دارای دیابت هستید و در صورتی که در حال مصرف دارو میباشید، باید با پزشک معالج خود مشورت کنید که آیا باید این داروها قبل از عمل متوقف شوند یا خیر.
- پس از عمل بینی باید به دقت دستورات پزشک را در زمینه مدت زمان استراحت، مصرف داروها به خوبی رعایت نمایید.
- افراد دیابتی باید تغذیهای سالم و مناسب داشته باشند و سعی کنند به توصیههای پزشک مربوط به تغذیه پس از عمل بینی عمل کنند.
- در صورت بروز هرگونه علائم نامطلوب، مانند خونریزی شدید، عفونت، درد شدید یا تورم، باید سریعا به پزشک خود مراجعه کنید.
محدویتهای جراحی عمل بینی برای دیابتیها
عمل بینی یکی از عملهای جراحی زیبایی است که ممکن است برای افرادی که دارای دیابت هستند، مشکلاتی ایجاد کند. دیابت باعث افزایش خطر عفونت و تأخیر در روند بهبودی بعد از عمل میشود. بنابراین، افراد دیابتی باید به مراقبت ویژه ای در زمینه عمل جراحی بینی توجه کنند که در این قسمت به آن اشاره می کنیم.
۱. خطر عفونت
افراد دیابتی به دلیل ضعف سیستم ایمنی، در معرض خطر بیشتری برای عفونت هستند. بنابراین باید در زمینه پیشگیری از عفونتهای بعد از عمل، مراقبت ویژه ای داشته باشند.
۲. دوره بهبودی
افراد دیابتی ممکن است به دلیل بیماری قند، دوره بهبودی طولانی تری نیاز داشته باشند. بنابراین، قبل از تصمیم گیری در مورد انجام عمل بینی، باید با پزشک خود در مورد دوره بهبودی و مراقبتهای لازم بعد از عمل صحبت کنند.
۳. کنترل قند خون
در صورتی که قند خون افراد دیابتی در دوره قبل و بعد از عمل بینی کنترل نشود، ممکن است به مشکلاتی مانند التهاب، خونریزی و عفونت منجر شود. به همین دلیل حتما با پزشک خود در مورد رعایت رژیم غذایی و داروهای مصرفی صحبت کنید.
۴.دیر ترمیم شدن زخمها
افرادی که به دیابت مبتلا هستند، به علت میزان بالای قند موجود در خون، ممکن است در زمینه ترمیم زخمها با مشکل رو به رو شوند. لذا افراد دیابتی باید قبل از عمل بینی تا حد امکان و طبق دستورات پزشک ، قند خون خود را در حد مناسب و نرمال حفظ کنند.
روند بهبود بعد از جراحی بینی برای افراد دیابتی
با توجه به اینکه دیابت یک بیماری مزمن است و ممکن است باعث تأخیر در بهبودی پس از جراحی شود، لذا نیاز به مراقبت ویژهای دارد. در مورد جراحی بینی، دیابتیها ممکن است با خطرات بیشتری مواجه شوند، از جمله عفونت، خونریزی، تورم و تشکیل لخته خون.
بنابراین برای بهتر شدن پس از جراحی بینی، بهتر است که افراد دیابتی با پزشک خود در مورد روشهای مراقبت و درمان مناسب صحبت کنند. رعایت توصیههای پزشکی می تواند به روند بهبود پس از جراحی بینی کمک کند. کنترل قند خون، مصرف مواد غذایی سالم و متنوع، باعث میشود که زودتر بتوانید دوران نقاهت را پشت سر بگذارید.
عوارض احتمالی جراحی بینی برای افراد دیابتی
- التهاب
- تاخیر در بهبودی
- خونریزی
- تورم
- دیر ترمیم شدن زخمها
چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره نکات مهم بعد از جراحی بینی بدست بیاورید، مقاله مراقبتهای بعد از عمل بینی استخوانی را حتما مطالعه نمایید.
اقدامات لازم قبل از جراحی بینی
- مصرف دخانیات باعث تغییر در سطح قند خون میشود، به همین دلیل افراد دیابتی حتما باید سیگار و سایر دخانیات را ترک کنند.
- مشروبات الکلی مانند سایر دخانیات در نوسانات قند خون تاثیر میگذارد، به همین علت باید از مصرف آنها قبل از جراحی بینی خودداری کرد.
- قبل از عمل بینی تا چند هفته و با توجه به دستور پزشک از مصرف داروهای انعقاد خون خودداری کنید.
- اگر حساسیت به دارو خاصی دارید، حتما جراح بینی را از این موضوع مطلع بسازید.
- روز قبل از عمل به میزان کافی آب بنوشید.
- افراد دیابتی برای اینکه دچار افت قند نشوند، باید قبل از عمل در زمینه برنامه غذایی با پزشک خود مشورت کرده تا سطح قند خونشان تنظیم شود.
توصیههای مهم بعد از عمل بینی
- بیمار باید به دقت به دستورالعمل پزشک خود در مورد مصرف داروهای پیشنهادی پس از جراحی بینی عمل کند.
- برای کنترل سطح قند خون و کاهش خطر التهاب، بیمار باید رژیم غذایی سالم و با ارزش غذایی را رعایت کند. مصرف غذاهای سرشار از قند، چربی و نمک باید به حداقل ممکن محدود شود.
- افرادی که بیماری دیابت مبتلا هستند، باید پس از جراحی بینی به طور مرتب قند خون خود را با دستگاه اندازه بگیرند.
- بیمار باید از فعالیتهای شدید و ورزش های سنگین به مدت حداقل یک هفته پس از جراحی بینی اجتناب کند.
- افراد دیابتی باید تا حد امکان از استرس روحی دوری کرده، زیرا همین مسئله میتواند بر روی افزایش قند خون آنها تاثیر بگذارد.
- در صورتی که افراد دیابتی هر گونه علائم نامطلوبی مانند خونریزی شدید، درد شدید، تورم شدید، عفونت یا تب داشته باشند، باید به سرعت به پزشک خود مراجعه کنند.
- برای بهبود و سریع تر شدن فرآیند بهبودی، مصرف غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت، ماهی و تخم مرغ توصیه میشود.
- افراد دیابتی باید از مصرف سیگار و مشروبات الکلی بعد از عمل بینی خودداری کنند.
آزمایش A1C توسط متخصص غدد برای مجوز عمل بینی
آزمایش A1C یکی از آزمایشهایی است که برای اندازهگیری میانگین سطح قند خون در دوره ۳ ماه گذشته استفاده میشود. این آزمایش میتواند به پزشک نشان دهد که سطح قند خون بیمار در چه میزانی بوده و آیا قند خون طی ۳ ماه گذشته به خوبی کنترل شده است یا خیر.
متخصص غدد با توجه به وضعیت دیابت بیمار و در صورتی که در حد نرمال باشد به فرد دیابتی مجوز عمل بینی را می دهد. البته پزشک ممکن است بر طبق میانگین قند سه ماهه میزان داروها و رژیم غذایی بیمار را تغییر دهد تا بعد از جراحی فرد دیابتی با عوارض کمتری مواجه شود.
نتیجه عمل بینی در افراد دیابتی به چه عواملی بستگی دارد؟
- سن بیمار
- وضعیت سلامتی
- تجربه و مهارت جراح
- نوع جراحی بینی
- مشاوره پزشک
- کنترل بودن قند خون
عوارض بیماری دیابت
- مشکلات قلبی عروقی
- سکته مغزی
- فشارخون
- ضعف بینایی
- مشکلات کلیوی
- زخم های پوستی
- خرابی لثه و دندان
توصیههای مهم کنترل قند خون
- مصرف اسیدهای چرب امگا ۳
- مصرف فیبر در رژیم غذایی
- پیاده روی و ورزش
- مصرف مواد غذایی آب پز
- از مصرف غذاهای سرخ شده خودداری کنید.
- مصرف نمک و شکر محدود شود.
- میوه و سبزی حتی الامکان بصورت تازه مصرف نمایید.
جمع بندی
ما در این مقاله تلاش کردیم تا نکات مهم جراحی بینی برای دیابتیها را توضیح داده تا با رعایت آنها بتوانید عمل خوبی داشته و سریعتر دوران نقاهت را پشت سر بگذارید. اگر هر گونه سوالی درباره جراحی بینی برای دیابتیها دارید، در قسمت نظرات بیان کرده تا پاسخگوی آنها باشیم.
سوالات رایج
خطرناک بودن جراحی بینی برای افراد دیابتی،به نوع دیابت آن ها بستگی دارد. اگر میزان قند خون فرد کنترل نشده و بیش از حد باشد، ممکن است عمل بینی عوارضی را برای فرد ایجاد کند.
خیر، لزوما ضرر نخواهد داشت.اما با آزمایش دادن و مشاوره با پزشک مشخص می شود که داروی بیهوشی برای بیمار ضرر دارد یا مشکلی برای بیمار ایجاد نخواهد کرد.
در حالت کلی جای زخم در افراد دیابتی دیرتر از افراد معمولی بهبود می یابد و مدت زمان بهبودی به نوع دیابت و کنترل آن وابسته است.
میزان نرمال قند خون باتوجه به سن بیمار متفاوت است و توسط جراح مشخص می شود.ولی زمانی که قند خون از یک میزان بالاتر باشد،جراح عمل بینی را تا وقتی که قند خون به حد مناسب برسد، به تعویق می اندازد.
افرادی که انسولین استفاده میکنند و قصد جراحی بینی دارند، باید آزمایش های مورد نیاز را داده و چنانچه متخصص غدد با توجه به وضعیت بیمار و آزمایش ها اجازه عمل داد، فرد دیابتی می تواند بینی خود را عمل کند.
اگه مشکل دیابت ندارید، همان آزمایش های روتین کفایت می کند و مشکلی برای جراحی بینی نخواهید داشت.
این آزمایش میزان قند خون فرد را در طی سه ماه گذشته به صورت میانگین نشان می دهد.
لزوما پس از جراحی بینی قند خون در افراد دیابتی بالا نخواهد رفت، اما گاهی ممکن است که قند خون افزایش یابد که با مصرف دارو زیر نظر پزشک مشکل حل خواهد شد.