آشپزی کردن بعد از عمل بینی

آشپزی بعد از عمل بینی

از نحوه آشپزی کردن بعد از جراحی بینی چه می‌دانید؟ چه مدت بعد از عمل بینی می‌توانیم آشپزی کردن را شروع کنیم؟
فهرست

بعد از عمل بینی باید به اندازه کافی استراحت داشته تا سبب افت فشار نشوید. همچنین فعالیت زیاد و غیر اصولی سبب افتادگی نوک بینی، کج شدن بینی و طولانی شدن دوره نقاهت خواهد شد. آشپزی کردن از مواردی است که بعد از عمل بینی نیاز به رعایت نکاتی را خواهد داشت. در ادامه به شرح این نکات خواهیم پرداخت.

زمان مناسب آشپزی کردن بعد از عمل بینی

چه زمانی بعد از عمل بینی می‌توانم آشپزی کنم؟

به گفته پزشکان اموراتی مانند آشپزی کردن و سرکار رفتن از دو هفته بعد از جراحی بلامانع است. اما توصیه می‌شود به دلیل ضعف ناشی از عمل تایم آشپزی کردن را به حداقل برسانید.

چنانچه شاغل هستید و دغدغه سرکار رفتن بعد از جراحی بینی را دارید حتما مطلب مدت زمان مرخصی از کار بعد از عمل بینی را با دقت بخوانید.

از مضرات آشپزی کردن بعد از عمل بینی چه میدانید؟

چرا آشپزی بعد از عمل بینی ضرر دارد؟

  • در هنگام آشپزی به دلیل پایین انداختن سر ممکن است ورم و کبودی اطراف بینی و چشم افزایش یابد.
  • حرارت گاز سبب تورم شدید بینی می‌گردد. توصیه مهم این است برای تسریع روند بهبودی در روزهای ابتدایی از آشپزی کردن اجتناب کرده و از فردی که با او راحت هستید کمک بگیرید.
  • ایستادن طولانی مدت برای درست کردن غذا موجب ضعف بیمار و ازدیاد تورم می‌شود.
نکات طلایی آشپزی بعد از جراحی بینی

توصیه‌های مهم آشپزی بعد از عمل بینی

  1. نمک را به طور کلی از وعده های غذایی خود حذف کنید. مصرف سدیم موجب افزایش ورم بینی خواهد شد.
  2. از خوردن غذاهای حساسیت زا بپرهیزید.
  3. در دوران نقاهت غذاهای آبکی و نرم مانند سوپ، آب قلم و عدسی درست کنید تا در هنگام جویدن فشار به عضلات صورت وارد نشود.
  4. پخت غذاهایی مانند میگو و ماهی به سلامت بیمار کمک خواهد کرد.
  5. از غذاهای آسان پز و نیمه آماده استفاده کنید تا زمان ایستان شما به حداقل برسد.
  6. شعله گاز را تا حد ممکن کم کنید تا حرارت کمتری به صورت شما وارد شود.
  7. زمانی که نیازی به حضور شما نیست از کنار حرارت گاز فاصله بگیرید.
  8. مدت زمان آشپزی را به حداقل رسانده و در صورت احساس فشار به بینی کمی بنشینید.
  9. از بلند کردن وسایل پخت و پز سنگین خودداری کنید.
  10. سعی کنید غذاهایی بپزید که به استفاده کمتری از پختن و حرارت داشته باشد.

جمع بندی

در روزهای ابتدایی بهتر است از کسی کمک بخواهید که برای شما آشپزی کند. در صورتی که مجبور به آشپزی کردن شدید سعی کنید از پیاز داغ آماده و سبزی آماده استفاده کرده و هر موقع درد احساس کردید کمی استراحت کنید.

جهت آشنایی با حرفه ای ترین جراح بینی(دکتر سهرابی) توصیه می‌شود مقاله بهترین جراح بینی در تهران را مطالعه نمایید.

سوالات رایج

پیاز به دلیل گاز تولید شده در زمان برش دادن و ایجاد آبریزش از چشم و بینی مضر بوده و بهتر است تا زمان بهبودی کامل برای پخت و پز از پیاز سرخ شده آماده استفاده کنید. در صورتی که مجبور به خرد کردن پیاز هستید سعی کنید از بینی نفس نکشید تا عصب بویایی شما تحریک نشود.

هر حرکتی که باعث لرزش و حرکت بینی شود از جمله کوبیدن مواد غذایی کاملا خطرناک است و توصیه نمی‌شود. 

بله، حرارت و گرما سبب تورم بینی و طولانی شدن دوران نقاهت بیمار می‌شود.

ایستادن طولانی مدت موجب اخلال در سیستم گردش خون در نتیجه افزایش کبودی و تورم خواهد شد.

توصیه می‌شود از حبوبات پاک کرده برای طبخ غذا استفاده کنید. چرا که پایین انداختن سر به جهت پاک کردن حبوبات سبب افزایش عوارض ناشی از عمل(تورم و کبودی) خواهد شد.

در صورت مشاهده ورم پس از اموراتی مانند آشپزی کردن بدون رعایت نکات ذکر شده از ۲۰ روش‌ پیشنهادی مقاله ورم صورت بعد از عمل بینی جهت کاهش تورم استفاده کنید.

اشتراک گذاری :

پرسش و پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

فرم با موفقیت ارسال شد