صدای تو دماغی بعد از عمل بینی عارضه ای ناخوشایند است که با رژیم غذایی مناسب و روشهای پیشگیری از آن در این مقاله میتوان به راحتی درمان شد.
علت صدای تو دماغی بعد از جراحی بینی
- مسدود شدن مجاری تنفسی: در صورتی که بینی خود را به دست پزشک حاذقی نسپارید ممکن است عوارضی مانند بستن راه تنفسی اتفاق بیفتد. گاهی ممکن است مجبور شوید برای رفع این مشکل عمل بینی ثانویه انجام دهید.
- التهاب و متورم شدن مجاری بینی: معمولا پس از جراحی بینی به دلیل ضربههای وارده ساختار داخلی بینی ملتهب شده که پس از مدتی با کم شدن التهاب و ورم مجاری خود به خود مشکل صدای تو دماغی بیمار حل خواهد شد.
- ورم بینی : به دلیل تغییر شکل ساختار بینی و دستکاری آن حین جراحی، بینی ورم کرده که پس از گذشت ۲ الی ۳ ماه بسته به نوع عمل بینی رفته رفته تورم بینی کاهش پیدا کرده، صدا و تنفس بیمار به حالت قبل باز خواهد گشت.
- تنگ شدن بیش از حد مجرای بینی: این مشکل بیشتر در عمل بینیهای فانتزی و عروسکی به دلیل کوچک کردن بیش از حد پرههای بینی شایع است. توصیه میکنیم از انجام عمل بینی عروسکی و فانتزی به دلیل عوارض جانبی خودداری کنید.
مقاله زیر شما را با عوارض عمل بینی عروسکی و فانتزی آشنا خواهد کرد، حتما مطالعه کنید: عوارض جراحی بینی عروسکی
زمان بهبودی کامل صدای تو دماغی بعد از عمل بینی
به دنبال جراحی بینی ممکن است عوارضی مانند ایجاد صدای گرفته و تو دماغی به وجود آمده که برای زیباجو بسیار آزار دهنده است. به طور کلی بعد از کاهش تورم اثر صدای تو دماغی کمرنگ خواهد شد.
این عارضه گاهی چند ماه و بعضی اوقات تا یکسال همراه فرد خواهد بود. در صورت طولانی شدن کیپ شدن بینی و گرفتگی صدا به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
توصیههای مهم درمانی صدای تو دماغی
- سعی کنید در ۲ ماه اول از بینی نفس نکشید.
- مشروبات و دخانیات استفاده نکنید.
- زمان خوابیدن سر خود را بالا تر از بدن خود نگه داشته تا ورم بینی تشدید نشود.
- هنگام راه رفتن و ایستادن از خم کردن سر به سمت پایین خودداری کنید.
- حتما از چسب بینی استفاده کنید.
- از انجام فعالیت بدنی سنگین اجتناب کنید.
- در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
- نمک را از وعدههای غذایی خود حذف کنید.
- آب و مایعات فراوان بنوشید.
صدا دادن تنفس بعد از عمل بینی
یکی از دلایل اصلی ایجاد صدای سوت مانند هنگام نفس کشیدن کوچک شدن بیش از حد سوراخهای بینی میباشد. هوا به دلیل تنگ شدن راه تنفسی به سختی از مجاری بینی عبور کرده و صدایی شبیه سوت از بینی خارج خواهد شد. همچنین ملتهب شدن سینوس و ریه، آلرژی و پولیپ بینی ممکن است سبب این عارضه ناخوشایند گردد.
گرفتگی صدا بعد از عمل بینی
تورم، التهاب و آوردن گوشت اضافه حین جراحی بینی ممکن است بر روی صدا و دم و بازدم بیمار تاثیر بگذارد. با انتخاب جراح حرفه ای از عوارض احتمالی ناشی از عمل بینی بکاهید.
روشهای پیشگیری از صدای تو دماغی بعد از عمل بینی
- تحقیق و انتخاب جراح متبحر
- از عمل بینی فانتزی و عروسکی اجتناب کنید.
- تا جایی که میتوانید از برداشتن قوز بینی خودداری کنید.
- مصرف مایعات داغ
- از حرف زدن زیاد خودداری کنید.
- در روزهای اولیه جراحی بینی از کمپرس سرد به دلیل کاهش ورم بینی استفاده کنید.
- نوشیدنیهای کافئین دار میل نکنید.
- از کارهایی نظیر آشپزی کردن و خیاطی کردن خودداری کنید.
اگر بعد از جراحی بینی مجبور به آشپزی کردن هستید این مقاله را به دقت مطالعه کرده تا نکات لازم برای آشپزی بعد از عمل بینی را به شما یادآور شود.
عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی
زیاد حرف زدن و حرف زدن با صدای بلند سبب حرکت بیشتر فکها و جابجایی بینی خواهد شد. در نتیجه تورم، کبودی، خونریزی و درد بینی بیشتر خواهد شد.
برای آگاهی بیشتر از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی توصیه میکنم این مقاله را مطالعه کنید.
تغییر صدا بعد از بیهوشی
تغییر ناگهانی تن صدا از عوارض کوتاه مدت بیهوشی به شمار رفته که پس از گذشت چند ساعت از بین خواهد رفت و جای هیچگونه نگرانی نخواهد بود.
رژیم غذایی مناسب به منظور اصلاح صدا بعد از عمل بینی
- استفاده از غذاهای نرم و آبکی به منظور جویدن راحت تر از جمله پوره سیب زمینی، عدسی و سوپ
- پرهیز از غذاهای شور و تند
- خوردن مایعات فراوان و آب آناناس و آب کرفس
- خوردن غذاهای حاوی فیبر همانند غلات، ذرت و نان سبوس دار
- مصرف چای سبز
- مصرف فراوان آووکادو، روغن زیتون و ماهی به دلیل خاصیت ضد التهابی
- میوه جات و سبزیجات تازه را در وعدههای غذایی خود بگنجانید.
- عدم مصرف غذاهای فست فودی
- مواد غذایی سرشار از ویتامین آ به دلیل بهبود سریعتر زخم و تورم اعم از پرتقال، هویج و اسفناج
جمع بندی
انتخاب جراح حرفه ای به منظور پیشگیری از ایجاد صدای تو دماغی بعد از عمل بینی بسیار موثر خواهد بود. دکتر حبیب سهرابی یکی از بهترین جراحان عمل بینی در ایران با بیش از ۲۰ هزار جراحی موفق میباشد.
راه ارتباطی:
مقاله بهترین جراح بینی در تهران در خصوص ویژگیهای این پزشک حاذق میباشد.
سوالات رایج
ایجاد صدای تو دماغی معمولا بعد از گذشت ۳ الی ۴ ماه بسته به نوع عمل و مراقبتهای بعد از آن از بین خواهد رفت. توصیه میکنیم برای رسیدن به نتیجه دلخواه تان صبور باشید. در موارد اندک هم ممکن است اثر صدای تو دماغی تا یکسال با بیمار باشد.
معمولا در یکماه یا دو ماه اول به بیماران توصیه میشود از راه دهان نفس بکشند. چرا که در ماههای اول نفس کشیدن از طریق بینی به دلیل لختههای خونی، تورم و التهاب بینی سخت تر خواهد بود.
بله، حرف زدن زیاد سبب افزایش تورم، کبودی، خونریزی، درد و کج شدن بینی خواهد شد. سعی کنید در روزهای اول از حرف زدن اجتناب کنید تا در نتیجه بینی تاثیر بدی نگذارد و دوره نقاهت سریع تر سپری شود.
جراحی بینی در بعضی از بیماران سبب تغییر صدا به صورت موقت خواهد شد. در صورت بروز این عارضه نگران نباشید چرا که بعد از چند روز صدای بیمار به حالت قبل باز خواهد گشت.
ممکن است بیمار هیچگونه تغییری در صدای خود احساس نکند. این مسئله بستگی به تبحر جراح و نوع عمل خواهد داشت.