چرا خوردن غذاهای شور بعد از عمل بینی ضرر دارد؟
استفاده از مواد غذایی پر نمک و شور به دلیل سدیم بالایی که دارند، باعث تورم و التهاب بینی شما می شود. بنابر این توصیه میشود که از مصرف غذاهای شور مانند خیارشور، ترشی، چیپس، پفک و سایر تنقلات نمکی خودداری کنید. به جای آن، میتوانید از غذاهایی مانند سبزیجات، میوههای تازه، گوشت و ماهی که حاوی مقدار کمتری نمک هستند، استفاده کنید. این کار به کاهش التهاب و تورم در بدن شما کمک میکند و سرعت بهبودی زخم ها را پس از عمل تسریع می بخشد.
تا چند وقت بعد از عمل بینی نمی توانم نمک بخورم؟
پس از عمل بینی، پزشکان توصیه میکنند که بیماران حداقل تا دو هفته و حداکثر تا یک ماه از مصرف نمک کاملاً خودداری کنند و پس از آن هم به مدت ۳ الی ۴ ماه مصرف نمک را به حداقل برسانند. رعایت رژیم غذایی مناسب و محدود کردن مصرف نمک میتواند به بهبودی سریعتر و جلوگیری از مشکلات پس از عمل بینی کمک کند.
برای آشنایی با بهترین جراح بینی در تهران این مقاله را مطالعه کنید.
مواد غذایی التهابی بعد از عمل بینی
بعضی از مواد غذایی مانند نوشیدنی های قندی، گوشت های فرآوری شده، روغن نباتی باعث بروز التهاب در بدن می شوند. بنابر این تا حد امکان سعی کنید که مصرف غذاهای سرخ شده،فست فود، چیپس، گوشت قرمز را بعد از جراحی بینی کاهش داده تا دچار عوارض خاصی نشوید و سریعتر بتوانید دوران نقاهت را پشت سر بگذارید.
غذاهاو خوراکی های شور ممنوعه بعد از عمل بینی
- چیپس
- پفک
- خیارشور
- تخمه
- ژامبون
- پنیر فرآوری شده
- ترشیجات
- سس
- فست فود
- چوب شور
- .گوشت دودی
عوارض مصرف زیاد نمک
- نارسایی قلبی
- سنگ کلیه
- پوکی استخوان
- افزایش فشارخون
- چاقی
- سکتهی مغزی
- سرطان معده
مزایای نمک
- کاهش گرفتگی عضلات
- تنظیم خواب
- افزایش انرژی بدن
- بهبود عملکرد سلولهای عصبی
- کاهش عوارض بیماری های زکام و سینوزیت
- بهبود بهداشت دندان
سوالات رایج
نمک دریا دانههای درشتتری نسبت به نمک عادی دارد و کمتر آسیاب میشود. به همین دلیل، طعم نمک دریا متفاوت از نمک عادی است و وقتی از آن برای طعم دار کردن غذاها استفاده میشود، میتوان مزه آن را در دهان احساس کرد.
این نوع نمک ها از نظر بافت، مزه، میزان سدیم و مواد معدنی باهم تفاوت دارند، اما تماما جزو نمک ها حساب میشوند و برای اطمینان بهتر است با پزشک خود در زمینه مصرف این نوع نمک ها مشورت کنید.
علائم زیر می تواند نشان دهنده مصرف بیش از حد نمک باشد.
- فشار خون بالاتر از حد طبیعی
- تورم صورت، دست و پا
- تشنگی
- افزایش وزن
- مصرف گوشت های تازه به جای گوشت های فرآوری شده
- بررسی میزان سدیم برچسب روی بستهبندی مواد غذایی
- استفاده از ادویه و چاشنی های کم سدیم