صدای تو دماغی بعد از جراحی بینی

صدای تو دماغی بعد از عمل بینی

با رعایت رژیم غذایی مناسب و توصیه‌های پزشکی واقع در این مقاله از بروز ایجاد صدای تو دماغی پس از
فهرست مطالب

صدای تو دماغی بعد از عمل بینی چیست؟

صدای تودماغی بعد از جراحی بینی ممکن است به دلیل تغییرات ساختاری در بینی و احتقان ناشی از جراحی رخ دهد. این حالت معمولاً موقتی است و با کاهش التهاب و بهبودی بافت‌ها برطرف می‌شود. در برخی موارد ممکن است تغییرات در صدا نیاز به زمان بیشتری برای بهبودی داشته باشد یا حتی دائمی باقی بماند، به ویژه اگر در ساختار بینی تغییرات زیادی ایجاد شده باشد.

مقاله زیر شما را با عوارض عمل بینی عروسکی و فانتزی آشنا خواهد کرد، حتما مطالعه کنید: عوارض جراحی بینی عروسکی

علت صدای تودماغی بعد از جراحی بینی

علت صدای تو دماغی بعد از جراحی بینی

  • مسدود شدن مجاری تنفسی: در صورتی که بینی خود را به دست پزشک حاذقی نسپارید ممکن است عوارضی مانند بستن راه تنفسی اتفاق بیفتد. گاهی ممکن است مجبور شوید برای رفع این مشکل عمل بینی ثانویه انجام دهید.
  • التهاب و متورم شدن مجاری بینی: معمولا پس از جراحی بینی به دلیل ضربه‌های وارده ساختار داخلی بینی ملتهب شده که پس از مدتی با کم شدن التهاب و ورم مجاری خود به خود مشکل صدای تو دماغی بیمار حل خواهد شد.
  • ورم بینی : به دلیل تغییر شکل ساختار بینی و دستکاری آن حین جراحی، بینی ورم کرده که پس از گذشت ۲ الی ۳ ماه بسته به نوع عمل بینی رفته رفته تورم بینی کاهش پیدا کرده، صدا و تنفس بیمار به حالت قبل باز خواهد گشت.
  • تنگ شدن بیش از حد مجرای بینی: این مشکل بیشتر در عمل بینی‌های فانتزی و عروسکی به دلیل کوچک کردن بیش از حد پره‌های بینی شایع است. توصیه می‌کنیم از انجام عمل بینی عروسکی و فانتزی به دلیل عوارض جانبی خودداری کنید.

زمان بهبودی کامل صدای تو دماغی بعد از عمل بینی

به دنبال جراحی بینی ممکن است عوارضی مانند ایجاد صدای گرفته و تو دماغی به وجود آمده که برای زیباجو بسیار آزار دهنده است. به طور کلی بعد از کاهش تورم اثر صدای تو دماغی کمرنگ خواهد شد. 

این عارضه گاهی چند ماه و بعضی اوقات تا یکسال همراه فرد خواهد بود. در صورت طولانی شدن کیپ شدن بینی و گرفتگی صدا به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

روش‌های پیشگیری از صدای تو دماغی پس از جراحی

روش‌های پیشگیری از صدای تو دماغی پس از جراحی

یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از عمل بینی، پیروی دقیق از دستورات پس از جراحی است. پزشکان اغلب برنامه‌های مراقبتی خاصی را برای دوره پس از عمل تجویز می‌کنند که شامل عدم دمیدن بینی، اجتناب از فعالیت‌های سنگین، و استفاده صحیح از داروهای تجویز شده است. این موارد می‌توانند به کاهش التهاب و پیشگیری از ایجاد عوارض کمک کنند.

استفاده از اسپری‌ها و شستشوهای نمکی نیز می‌تواند بسیار موثر باشد. این محصولات به پاکسازی و هیدراته نگه داشتن مجاری بینی کمک می‌کنند و از تجمع مایعات و لخته‌ها جلوگیری می‌کنند. علاوه بر این، اجتناب از تحریک‌های محیطی مانند دود سیگار و آلرژن‌های دیگر نیز می‌تواند به جلوگیری از التهاب بیشتر کمک کند.

همچنین، قبل از جراحی، انتخاب جراح با تجربه و مشاوره کامل درباره تغییرات احتمالی صدا و ساختار بینی بسیار حائز اهمیت است. جراحانی که تجربه کافی در زمینه جراحی زیبایی و عملکردی بینی دارند، می‌توانند بهترین تصمیمات را برای جلوگیری از چنین مشکلاتی ارائه دهند.

صدا دادن تنفس بعد از عمل بینی

یکی از دلایل اصلی ایجاد صدای سوت مانند هنگام نفس کشیدن کوچک شدن بیش از حد سوراخ‌های بینی می‌باشد. هوا به دلیل تنگ شدن راه تنفسی به سختی از مجاری بینی عبور کرده و صدایی شبیه سوت از بینی خارج خواهد شد. همچنین ملتهب شدن سینوس و ریه، آلرژی و پولیپ بینی ممکن است سبب این عارضه ناخوشایند گردد.

گرفتگی صدا بعد از عمل بینی

تورم، التهاب و آوردن گوشت اضافه حین جراحی بینی ممکن است بر روی صدا و دم و بازدم بیمار تاثیر بگذارد. با انتخاب جراح حرفه ای از عوارض احتمالی ناشی از عمل بینی بکاهید.

راهکارهای درمان صدای تو دماغی بعد از عمل بینی

راهکارهای درمان صدای تو دماغی بعد از عمل بینی

درمان صدای تودماغی عمدتاً بستگی به علت آن دارد. اگر این صدا به دلیل التهاب و تورم موقت است، معمولاً با گذشت زمان و بهبود بافت‌های بینی بهبود می‌یابد. استفاده از داروهای ضدالتهاب و روش‌های مراقبتی که پزشک تجویز کرده، مانند استفاده از اسپری‌های نمکی و مرطوب‌کننده‌ها، می‌تواند به تسریع فرآیند بهبودی کمک کند.

در مواردی که مشکل به دلیل تغییرات ساختاری بینی است، ممکن است نیاز به مداخله جراحی اصلاحی باشد. این نوع جراحی‌ها عموماً با هدف بازسازی مسیرهای هوا و بهبود جریان هوا انجام می‌شوند و ممکن است شامل اصلاحاتی در سپتوم یا کونکاهای بینی باشند.

همچنین ممکن است گفتاردرمانی به عنوان بخشی از درمان توصیه شود. گفتاردرمانگر می‌تواند با ارائه تکنیک‌ها و تمریناتی به بهبود طنین صدا کمک کند، به ویژه اگر مشکل صدای تودماغی به تغییرات در نحوه تولید صدا مرتبط باشد.

اگر بعد از جراحی بینی مجبور به آشپزی کردن هستید این  مقاله را به دقت مطالعه کرده تا نکات لازم برای  آشپزی بعد از عمل بینی را به شما یادآور شود.

عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی

عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی

زیاد حرف زدن و حرف زدن با صدای بلند سبب حرکت بیشتر فک‌ها و جابجایی بینی خواهد شد. در نتیجه مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی، تورم، کبودی، خونریزی و درد بینی بیشتر خواهد شد.

برای آگاهی بیشتر از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی توصیه می‌کنم این مقاله را مطالعه کنید.

تغییر صدا بعد از بیهوشی

تغییر ناگهانی تن صدا از عوارض کوتاه مدت بیهوشی به شمار رفته که پس از گذشت چند ساعت از بین خواهد رفت و جای هیچگونه نگرانی نخواهد بود.

رژیم غذایی مناسب به منظور اصلاح صدا بعد از عمل بینی

رژیم غذایی مناسب به منظور اصلاح صدا بعد از عمل بینی

  • استفاده از غذاهای نرم و آبکی به منظور جویدن راحت تر از جمله پوره سیب زمینی، عدسی و سوپ
  • پرهیز از غذاهای شور و تند
  • خوردن مایعات فراوان و آب آناناس و آب کرفس
  • خوردن غذاهای حاوی فیبر همانند غلات، ذرت و نان سبوس دار
  • مصرف چای سبز 
  • مصرف فراوان آووکادو، روغن زیتون و ماهی به دلیل خاصیت ضد التهابی
  • میوه جات و سبزیجات تازه را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید.
  • عدم مصرف غذاهای فست فودی
  • مواد غذایی سرشار از ویتامین آ به دلیل بهبود سریعتر زخم و تورم اعم از پرتقال، هویج و اسفناج

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در بیشتر موارد، صدای تودماغی پس از جراحی بینی باید طی چند هفته تا چند ماه بهبود یابد. اگر این صدا پس از گذشت یک بازه زمانی معقول همچنان وجود داشته باشد یا اگر با علائم دیگری مانند مشکلات تنفسی، درد شدید یا عفونت همراه باشد، ضروری است که به پزشک مراجعه کنید.

علائم هشداردهنده که نیاز به مداخله پزشکی دارند شامل احساس گرفتگی شدید و پایدار، خشکی بینی و صدای تو دماغی، خونریزی غیرقابل کنترل، یا علا‌ئم عفونت مانند تب، ترشحات سبز یا بوی بد از بینی می‌باشند. در چنین مواردی، پزشک می‌تواند علت اصلی را بررسی کرده و درمان مناسب را پیشنهاد دهد که ممکن است شامل دارو، استفاده از ابزارهای مخصوص برای باز کردن مسیرهای هوا یا حتی یک جراحی اصلاحی دیگر باشد.

انتخاب جراح حرفه ای به منظور پیشگیری از ایجاد صدای تو دماغی بعد از عمل بینی بسیار موثر خواهد بود. دکتر حبیب سهرابی یکی از بهترین جراحان عمل بینی در ایران با بیش از ۲۰ هزار جراحی موفق می‌باشد.

مقاله بهترین جراح بینی در تهران در خصوص ویژگی‌های این پزشک حاذق می‌باشد.

شماره تماس جهت تعیین وقت مشاوره و معاینه تخصصی:

سوالات متداول

ایجاد صدای تو دماغی معمولا بعد از گذشت ۳ الی ۴ ماه بسته به نوع عمل و مراقبت‌های بعد از آن از بین خواهد رفت. توصیه می‌کنیم برای رسیدن به نتیجه دلخواه تان صبور باشید. در موارد اندک هم ممکن است اثر صدای تو دماغی تا یکسال با بیمار باشد.

معمولا در یکماه یا دو ماه اول به بیماران توصیه می‌شود از راه دهان نفس بکشند. چرا که در ماه‌های اول نفس کشیدن از طریق بینی به دلیل لخته‌های خونی، تورم و التهاب بینی سخت تر خواهد بود.

بله، حرف زدن زیاد سبب افزایش تورم، کبودی، خونریزی، درد و کج شدن بینی خواهد شد. سعی کنید در روزهای اول از حرف زدن اجتناب کنید تا در نتیجه بینی تاثیر بدی نگذارد و دوره نقاهت سریع تر سپری شود.

جراحی بینی در بعضی از بیماران سبب تغییر صدا به صورت موقت خواهد شد. در صورت بروز این عارضه نگران نباشید چرا که بعد از چند روز صدای بیمار به حالت قبل باز خواهد گشت.

نوع بینی شما ؟
چه مدل بینی دوست داری ؟
جنسیتت چیه ؟
جهت دریافت مشاوره رایگان و تخصصی شماره خود را وارد کنید.
امتیاز دهید

درباره دکتر حبیب سهرابی بهترین جراح بینی در تهران

دکتر سهرابی با بیش از ۲۰ هزار جراحی موفق بهترین جراح بینی در تهران شناخته شده است. این پزشک با داشتن نمونه کارهای قوی، صبر و حوصله زیاد، توجه به انتظارات زیباجو و تعرفه مناسب توانسته است رضایت حداکثری زیباجویان را کسب نماید.

شماره تماس جهت تعیین وقت مشاوره و معاینه تخصصی:

دکتر سهرابی بهترین جراح بینی در تهران(لوازم ضروری روز عمل)

نویسنده : دکتر حبیب سحرابی

جراح زیبایی بینی و متخصص گوش، حلق و بینی

اشتراک گذاری در

پرسش و پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جواب آزمون با موفقیت ثبت شد

مشاوره رایگان

ما در کلینیک دکتر سهرابی، خدمات مشاوره رایگان برای جراحی بینی ارائه می‌دهیم تا شما بتوانید با اطلاعات کافی و مشورت با متخصصان ما، بهترین تصمیم را بگیرید.