گاهی چسب زدن به صورت غیر اصولی و یا محکم زدن چسب سبب ایجاد رد روی بینی خواهد شد. این مقاله شما را با نحوه صحیح چسب زدن بینی و همچنین رفع رد چسب بینی آشنا خواهد کرد.
عوامل ایجاد رد چسب روی بینی
- سفت زدن بیش از حد چسب
- استفاده از چسب نا مرغوب
- چسب زدن غیر اصولی
- فشار بیش از حد به بینی هنگام چسب زدن
توصیههای مهم پیشگیری از رد چسب
- از محکم زدن چسب بینی خودداری کنید.
- شیوه صحیح چسب زدن را از پزشک معالج خود یاد بگیرید.
- سعی کنید از چسب استاندارد و اصلی استفاده کنید.
- از اعمال فشار زیاد برای چسبیدن چسب به بینی خودداری کنید.
روشهای رفع رد چسب بینی
- استفاده از وازلین به همراه پد آرایشی، دقت کنید این کار باید به آرامی صورت گیرد.
- شستشوی صورت با آب و صابون
- استفاده از پد الکی و بهداشتی
- استفاده از محلولهای پاک کننده تجویز شده توسط پزشک معالج
نحوه و اصول قرار دادن چسب بینی بعد از عمل
برای رفع رد چسب بینی باید ابتدا به وسیله الکل و پنبه سطح پوست را تمیز کنید تا چربیهای روی پوست کاملا از بین برود. مرحله بعد خشک کردن بینی با حوله نازک بدون اعمال فشار میباشد. در نهایت مقابل آینه قرار گرفته، ۴ تکه چسب ۳ سانتی را برش دهید و از سمت راست شروع به زدن چسب بینی میکنید.
پس از آن نوبت به زدن چسب یو شکل زیر نوک بینی تا طرفین به طول ۱۰ سانتی متر میرسد. دقت کنید این چسب را طوری بزنید که مسیر تنفستان را مسدود نکند. چسب را با انگشتان کاملا به بینی فیکس کنید.در همه مراحل مواظب باشید به بینی ضربه وارد نشود.
نحوه برداشتن چسب بینی
برای رفع رد چسب بینی به حمام بروید و اجازه دهید چسب در اثر بخار آب حمام یا مواد مخصوص حل کننده چسب شل شود.
وقتی مطمئن شدید چسب بینی کمی نرم است با استفاده از یک پنس یا موچین اقدام به برداشتن چسب از روی بینی کنید.
چسبها را یکی یکی و به آرامی از روی پوست صورت جدا کنید. پس از شستشوی صورت و خشک کردن آن، بلافاصله چسب جدید را طبق آموزش مذکور جایگزین چسب قبلی کنید.
مزایای چسب بینی بعد از عمل
- کاهش تورم ناشی از عمل
- رسیدن به نتیجه دلخواه
- شکل گرفتن بهتر فرم بینی
- چسبیدن سریعتر پوست بینی به غضروف
- کوتاهتر شدن دوران نقاهت
- کاهش التهابات پس از عمل
- جلوگیری از افتادگی نوک بینی
- عدم ایجاد اسکار روی بینی
- هشدار به اطرافیان برای مراقبت بیشتر
- کم کردن ارتفاع بینی تا حد ممکن
از چه نوع چسبی برای بینی استفاده کنم؟
چسبهای شیشه ای و کاغذی یکسانتی میکروپور مارک ۳m بهترین نوع چسب بینی میباشد. این چسب کاملا استاندارد است و با همه پوستها سازگاری خواهد داشت. تمامی داروخانههای معتبر این چسب را موجود دارند.
در صورتی که به چسب بینی حساسیت داشتید مارک چسب بینی خود را عوض کنید. دقت کنید چسب استاندارد چسبندگی مناسبی دارد، به راحتی از روی پوست برداشته میشود و حساسیت ایجاد نخواهد کرد.
در صورت حساسیت به چسب بینی و ایجاد جوش مقاله جوش صورت بعد از عمل بینی به شما برای درمان جوشهای بینی و پوست صورت کمک خواهد کرد.
تا چه مدت بعد از جراحی بینی باید چسب زد؟
معمولا در دو ماه اول زدن چسب بینی به دلیل شکل گرفتن فرم بینی توصیه میشود. لازم به ذکر است بینیهای گوشتی به دلیل افتادگی نوک بینی زمان بیشتری به چسب زدن نیاز خواهد داشت. توصیه میشود چسب بینی هر ۳ روز یکبار تعویض گردد.
در همین راستا لازم به ذکر است عوارض نزدن چسب بعد عمل بینی کمتر از عوارض زیاد چسب زدن نمیباشد. خواندن این مقاله شما را به چسب زدن اصولی و به موقع ترغیب خواهد کرد.
عوارض زیاد چسب زدن
- ایجاد چین روی پره بینی
- تغییر فرم بینی
- تغییر شکل پرههای بینی
- جوش و کهیر روی بینی
- ورم یکطرفه بینی
شماره تماس جهت تعیین وقت مشاوره و معاینه تخصصی:
جمع بندی
طریقه چسب زدن اصولی را از پزشک معالج خود آموزش دیده و یا از طریق لینک زیر نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل را آموزش ببینید.
دکتر سهرابی بهترین جراح بینی در تهران با بیش از ۲۰ هزار جراحی موفق یکی از بهترین جراحان بینی در ایران میباشد.
سوالات رایج
معمولا چسب روی بینی ۳ یا ۴ روز یکبار به دلیل شل شدن چسب باید تعویض شود. در صورتی که زودتر از این موعود چسب کثیف شد و یا کنده شد حتما نسبت به تعویض چسب بینی اقدام کنید.
خیر، چسب زدن زیاد ممکن است سبب تغییر شکل کلی بینی، تغییر فرم سوراخهای بینی و حساسیتهای پوستی شود. به توصیه پزشکان زمان استفاده از چسب بینی بین یک الی سه ماه بسته به نوع بینی و نوع عمل میباشد.
زمانی که چسب روی بینی قرار میگیرد پوست بینی منقبض شده و تورم و التهابات فروکش میکند. با برداشتن چسب بینی تغییر محسوسی در بینی به دلیل منبسط شدن پوست احساس خواهد شد که با زدن چسب، دوباره به حالت قبل باز خواهد گشت. همچنین استفاده از نمک، مشروبات الکی، استعمال دخانیات، ورزشهای سنگین و پایین انداختن سر سبب تشدید تورم بینی خواهد شد.
بله، چسب زدن محکم و یا شل زدن چسب سبب عوارضی از جمله تغییر ظاهر بینی، چین خوردگی پوست بینی و افتادگی نوک بینی خواهد شد. توصیه میکنم روش چسب زدن اصولی بینی را یاد گرفته و به آرامی این کار را انجام دهید.
در صورت حساسیت به چسب بینی بهتر است از چسبهای ضد حساسیت و مورد تایید پزشک خود استفاده کنید. همچنین تمیز کردن پوست قبل از زدن چسب در عدم ایجاد حساسیت موثر خواهد بود.
2 پاسخ
سلام من ی سوال داشتم
چرا دکتر گفته چسب u رو نزنم علتش چیه
عالی بود