ورزشهای مناسب بعد از عمل بینی
ورزش کردن حدود ۸ هفته بعد از جراحی بینی بلامانع بوده اما باید از انجام ورزشهای پر خطر اجتناب کنید.دوچرخه سواری، پیاده روی، یوگا و شنا که جز ورزشهای انفرادی و کم خطر میباشد گزینه مناسبی برای این دوره محسوب میگردد.همچنین بهتر است در روزهای اول تایم ورزش کردن را به حداقل رسانده و در صورت احساس فشار به بینی سریعا ورزش را متوقف کنید.
این مقاله (نکات مهم ورزش بعد از عمل بینی) شما را از نحوه ورزش کردن صحیح و آشنایی با ورزشهای ممنوعه پس از جراحی بینی آشنا خواهد کرد.
ورزشهای مناسب یکماه بعد از عمل بینی
به توصیه پزشکان بهتر است در ماه اول دوران نقاهت انجام ورزشهای هوازی مانند پیاده روی آرام به مدت ۱۵ دقیقه در هوای آزاد انجام دهید.این ورزش همچنین از ایجاد لختههای خونی جلوگیری خواهد کرد.پیاده روی کردن در صورتی که اصولی باشد به بهبود تورم بینی و جریان خون کمک خواهد کرد.در صورتی که دچار سرگیجه و خونریزی از بینی شدید پیاده روی را قطع کنید.
مقاله پایین انداختن سر بعد از عمل بینی شما را با اصول راه رفتن و پیاده روی صحیح و عوارض پایین انداختن سر آشنا خواهد کرد.حتما این مقاله را مطالعه کنید.
ورزشهای مناسب سه ماه بعد از عمل بینی
ورزشهای یوگا و بدنسازی به شرطی که بدون خم شدن سر به سمت پایین، استفاده از وزنههای سبک و عدم تند شدن ریتم ضربان قلب باشد بهترین ورزش پس از گذشت سه ماه از عمل بینی محسوب میشود.همچنین ورزشهای انفرادی از جمله دوچرخه سواری و شنا در این دوران برای زیباجویان توصیه میشود.یادتان باشد در هنگام شنا مواظب ضربه بینی بوده و عینک شنا را طوری روی بینی قرار دهید تا فشار کمتری به غضروف بینی وارد شود.
در صورتی که تصمیم به شنا کردن بعد از جراحی بینی را دارید مقاله شنا بعد از عمل بینی شما را با توصیههای مراقبتی در حین این ورزش پر طرفردار آشنا خواهد کرد.
ورزشهای مناسب ۶ ماه بعد از عمل بینی
پس از پایان ماه ششم ورزشهای تماسی مانند بوکس و کاراته بلا مانع بوده و ورزشهایی که در فضای باز و نور آفتاب انجام میشود مشکلی ندارد.در صورت بروز هر گونه مشکل در حین تمرین از ادامه ورزش کردن انصراف دهید.
ورزشهای مناسب ۱۰ ماه بعد از عمل بینی
دویدن، بلند کردن وزنههای سنگین، ورزشهای پر تحرک، ورزشهای توپی مانند والیبال و بسکتبال با نظر پزشک قابل انجام خواهد بود.توصیه میشود در خصوص انجام هر یک حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.
عوارض ورزش کردن غیر اصولی بعد از عمل بینی
- خونریزی بینی
- درد شدید
- افزایش تورم
- تشدید کبودی صورت و بینی
- افتادگی نوک بینی
- طولانی شدن دوره نقاهت
- عدم نتیجه مطلوب
- کج شدن بینی در اثر ضربه ناگهانی به بینی
- عرق کردن صورت در اثر تحرک زیاد در نتیجه افزایش تورم
- پاره شدن بخیهها با برداشتن وزنههای سنگین و یا فشار زیاد به بینی
سوالات متداول
به دلیل اصابت ضربه به بینی انجام هرگونه ورزش بعد از عمل بینی باید با تایید پزشک معالج باشد.ورزش در زمان نامناسب و غیر اصولی سبب کج شدن بینی، خونریزی، درد، تورم و کبودی خواهد شد.
چنانچه شیرجه زدن با رعایت موارد ایمنی باشد مشکلی ایجاد نخواهد کرد اما توصیه میشود تا ۶ ماه بعد از عمل بینی از شیرجه زدن به داخل استخر اجتناب کنید.
بله، سن بیمار با مدت دوران نقاهت رابطه مستقیم دارد.هرچه قدر توان بدنی فرد و قوای جسمی اش بیشتر باشد زودتر میتواند ورزش کردن را سر بگیرد.
به دلیل عدم بهبود زخمها، شنا کردن سبب ورود عفونت به بدن و عوارض جدی خواهد شد.سه ماه پس از عمل بینی میتوانید شروع به شنا کردن کنید.
ایروبیک به دلیل نیاز زیاد به اکسیژن و احتمال ورم بینی در روزهای اول به هیچ عنوان توصیه نمیشود.این ورزش را میتوان پس از بهبودی کامل (یک الی ۲ ماه) بعد از عمل بینی انجام داد.
تی آر ایکس که برای افزایش قدرت و انعطاف پذیری انجام میشود جزو ورزشهای قدرتی محسوب شده و انجام آن بعد از رینوپلاستی دارای محدودیت میباشد.این ورزش به حداقل شش هفته زمان نیاز خواهد داشت.